ZA ENOSTAVNO IN VARNO UPORABO JE MOŽEN DOKUP PRIBORA ALI DRUG ARTIKEL

  CTEK SMARTPASS 120 upravljalnik energije - ODPRODAJA ZALOGE !
  SMARTPASS 120 je enota za upravljanje z energijo,ki nadzoruje in optimizira prejeto energijo, ki jih proizvajajo 12V viri, kot so alternatorji, sončne celice, vetrni generatorji ali običajni AC/DC polnilniki. Za večje sisteme v avtodomih, plovilih, gorskih kočah, itd. Artikel: 40-185
  Cena z DDV:
  256,99 €
  CTEK-NASA BM-1 Compact akumulatorski monitor
  Kompaktni monitor akumulatorja, velikosti le 124 x 62 mm x 23 mm. Enota stalno spremlja napetost, tok (polnjenje ali praznjenje) in izračunava stanje napolnjenosti skupaj s preostalim časom za polnjenje ali praznjenje akumulatorja
  Cena z DDV:
  217,16 €
   CTEK nadomestne priklopne čeljusti
  CTEK 300W originalne nadomestne priklopne čeljusti za PRO25S, PRO25SE, M15, MXS10EC in MXT14 in starejše tipe do 25A polnilcev, za kabel do 6mm2, Artikel : 40-293
  Cena z DDV:
  24,90 €
  Priklopne DC čeljusti moči do 600A
  Robustne priklopne čeljusti španskega proizvajalca FERVE moči polnjenja do 600A komplet za plus in minus pol
  Cena z DDV:
  39,60 €
  -3%
  FIKSNI 4m KABLI,TEMPERATURNI SENZOR in M10 OČESI
  DISPLEJ M15
  za LiFePO4 in OSTALE litijeve akumulatorje
  CTEK polnilec akumulatorja M15 EU 12V - MARINE serija za svinčeve in LITIJEVE akumulatorje - idealen za avtodome, plovila
  MODEL M25, KI BO NADOMESTIL M300
  NOVI IZDELKI
  FIKSNI 4m KABLI,TEMPERATURNI SENZOR in M10 OČESI
  DISPLEJ M15
  za LiFePO4 in OSTALE litijeve akumulatorje
  CTEK polnilec akumulatorja M15 EU 12V - MARINE serija za svinčeve in LITIJEVE akumulatorje - idealen za avtodome, plovila
  MODEL M25, KI BO NADOMESTIL M300
  NOVI IZDELKI

  CTEK polnilec akumulatorja M15 EU 12V - MARINE serija za svinčeve in LITIJEVE akumulatorje - idealen za avtodome, plovila

  CTEK polnilnik M15 MARINE moči 15A/12V, je NOVI tip, z opcijo za mokre, AGM, GEL in EFB (Start&Stop) akumulatorje in LITIJEVE LiFePo4, Li-Fe, Li-iron in LFP akumulatorje v avtodomih, plovilih, itd. v navezi s solarnimi sistemi, za polnjenje in dolgotrajno vzdrževanje svinčevih akumulatorjev kapacitet od 28–300Ah, litijevih od 20-280Ah. Artikel: 40-192.
  Šifra:
  40-192
  Cena z DDV:
  269,00 €
  Stopnja davka
  22 %
  Internetna cena:
  3 % ( 9,00 € )
  260,00 €
  Najnižja cena v 30 dneh
  269,00 €

  ZALOGA

  Na zalogi
  DODAJ V KOŠARICO

   

   

  Artikel št.: 40-192

   

   

  ZAKAJ KUPITI PRI NAS?
  Ker smo "vir" - distributer švedskih polnilnikov za Slovenijo. Ker boste ob morebitni pred in poprodajni podpori ali reklamaciji, deležni naše podpore in svetovanje iz "prve roke", saj imamo s CTEK polnilniki, kot prvi v tem delu Evrope, poslovne in osebne izkušnje že od leta 2004! 

  Tudi neko filozofsko načelo pravi: "Pij vodo pri izviru". Mi dodajamo bolj aktualno pripombo:  seveda ne onesnaženo.


  Naše podjetje vam na željo CTEK polnilnike tudi vgradi v celotni sistem plovila, vozila ali garažo.

   

  M15 polnilec  akumulatorjev - za svinčeve in LITIJEVE akumulatorje - idealen za avtodome, plovila

   

  ZA KAPACITETE AKUMULATORJEV:

  polnjenje svinčenokislinski od 28–300Ah, za litijeve 20–280Ah

   

  je popolnoma avtomatski 8-stopenjski  polnilnik, ki polni z močjo 15A vse 12V svinčeve in litijeve akumulatorje (4 celice),ki so običajno na plovilih do okoli 10 m dolžine.
  Je izpopolnjena verzija M200 glede na hlajenja notranjosti polnilnika, algoritem polnjenja in z DODANO opcijo polnjenja za AGM, GEL ali EFB (Start&Stop) akumulatorje (povišana napetost polnjenja na 14,7V).


  V tujini jih pogosto vgrajujejo lastniki avtodomov in predelanih kombijev (uporaba za poslovne potrebe in dopust).
  V zadnjem času jih vgrajujejo v vozila tudi predelovalci karoserij ( Off Road, SUV, poltovorna vozila, kombije, specialna vozila…). Primerni so tudi za vzdrževanje akumulatorjev razstavljenih vozil v avto salonih (naše podjetje doda za te potrebe še pribor).
  Litijevi akumulatorji imajo mnogo prednosti pred "svinčevo tehnologijo". V zadnjem času je že možno dobiti litijev akumulator po ceni, ki je že "blizu" kvalitetnih AGM ali GEL akumulatorjev.  Zato jih lastniki vozil vedno pogosteje nadomeščajo z litijevimi akumulatorji.

  Vendar POZOR: litijeve akumulatorje moramo polniti z namenskimi polnilniki, ki imajo opcijo za polnjenje litijevih akumulatorjev!
  V tem primeru ima M15, poleg kvalitetnega in učinkovitega polnjenja, OBE FUNKCIJI, kar pride zelo prav, ko lastnik plovila, avtodoma, specialnega vozila, itd., menja svinčevo tehnologijo (mokre Ca/Ca, AGM, GEL, DeepCycle akumulatorje) za litijevo tehnologijo.
  Ali pa namerava to v bodočnosti storiti.

   

  V kompletu s polnilnikom sta 4m dolga dobro zaščitena polnilna in fiksna kabla s temperaturnim senzorjem za akumulator  in »očesi« za vijak M10 (premer 10,4mm) za priklop na medeninaste kleme akumulatorja,ki so običajne na plovilih.

   

   

  TEHNIČNI PODATKI
  - številka modela: 1093
  - vhodna napetost: 220–240VAC, 50–60Hz
  - izhodna napetost in moč: 12V /15A
  - minimalna napetost akumulatorja za pričetek polnjenja: 2.0V za svinčeve in 8.0V za litijeve akumulatorje
  - napetost polnjenja: 14.4 / 14.7 /13.8 /15.8V , 15A maks. …vse pri 25°C
    (s senzorjem kompenzira-zmanjša moč polnjenja ob povišani temperaturi akumulatorja)
  - poraba toka: 2.9A rms (pri polni moči polnjenja)
  - odvzem toka iz akumulatorja: <2.3Ah/mesec (ko je priklopljen samo na akumulator)
  - nihanje:  manj kot 4%
  - temperatura uporabe: -20°C do +50°C, moč se avtomatsko zmanjša ob povišani temperaturi
  - tip polnilnika: 8-stopenjski, popolnoma avtomatski polnilni cikel
  - tip akumulatorjev: za vse 12V svinčenokislinske (mokre, brez vzdrževanja, Ca/Ca, AGM, GEL in EFB-
    Start&Stop) in litijeve (4 celice) akumulatorje (LiFePO4, Li-Fe, Li-iron,LFB)
  - kapaciteta akumulatorja: za svinčenokislinske 28–300Ah, za litijeve 20–280Ah
  - dimenzije: 235 x 130 x 65mm (D x Š x V)
  - klasifikacija zaščite ohišja: IP44
  - teža: 2.2kg (s kabli)

   

  Garancija: 5 let

   

   

  PRAVNO OBVESTILO (zaradi 100% kopiranja naših tekstov na spletne strani drugih podjetij, ki jim ne dobavlja naše podjetje):
  Slovenski tekst za CTEK polnilnike na naši spletni strani www.ctek.si je intelektualna lastnina uradnega distributerja za Slovenijo, to je podjetja Sončna uprava Edvard Brank s.p.
  Javna uporaba, tiskanje in razmnoževanje našega teksta fizičnim osebam z dejavnostjo prodaje in pravnim osebam za reklamiranje njihove prodaje v svojih prostorih ali na spletu ni dovoljena, razen podjetjem, ki jim dobavlja naše podjetje!
  Kršitve intelektualne lastnine bomo v bodoče po pravni poti preprečili po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah in zahtevali denarno nadomestilo.

   

  M15 polnilec  akumulatorjev - za svinčeve in LITIJEVE akumulatorje - idealen za avtodome, plovila

  ima enostaven prikaz delovanja z LED lučkami, ki omogoča uporabniku, da sledi celotnemu procesu polnjenja. Ob spremembi temperature več kot 25°C  zaradi varnosti in varovanja akumulatorja zmanjša moč polnjenja. Senzor je potrebno montirati čim bližje akumulatorja – najbolje na ohišje tega.
  Ob nizkih temperaturah lahko dvignemo napetost polnjenja (AGM način). Rdeča lučka za napako (ERROR) javi, da je polnjenje prekinjeno zaradi napake.Z naprednim mikroprocesorskim polnjenjem in patentiranim pulznim vzdrževanjem (float/pulse) zagotavlja enostavno in varno uporabo tudi za namen vzdrževanja akumulatorja. Za drugo vejo akumulatorjev (posebno za start akumulator) se za polnjenje in vzdrževanje največkrat uporabi CTEK MXS 3,8, MXS 5.0 ali M100 - odvisno od potrebe.

  Kombinacija s solarnimi celicami, vetrnim generatorjem in za drugo ali tretjo vejo akumulatorjev (za porabniške ali bočni potisnik na plovilu- bowthruster), lahko v sistem vključimo še DC/DC polnilnik (vir napajanja je 12V) D250SA in po potrebi še upravljalnik energije SMARTPASS 120. Poleg moči 15A polnilnega toka ponuja mnoge funkcije, kot je desulfatizacija,avtomatični test akumulatorja, če ta sprejema polnilni tok in ohrani polnilni tok, dodano funkcijo obnova (»RECOND«) s povišano napetostjo polnjenja za svinčeve do 15,8V in litijeve do 14.4V,ki odpravi slojevitost elektrolita globoko izpraznjenega  akumulatorja (pogost pojav na plovilih, saj lastnika ni na plovilu po več mesecev), po koncu polnjenja nastopi edinstveni-patentirani način vzdrževalnega polnjenja.
  Ta avtomatski, elektronsko regulirani polnilnik  polni svinčeve akumulatorje kapacitet od 28-300Ah in od 20-280Ah litijeve. Polnilnik je uvrščen v razred IP44 zaščite ohišja (pogojna zaščita pred pršenjem vode in prahom), varuje elektroniko vozila ali plovila, zaščiten pred zamenjavo polov in iskrenjem pri nehotenem stiku plus in minus terminala z očesi. 
  Zelo pomembno je tudi, da z majhnim nihanjem ščiti elektroniko v plovilih ali vozilih.
  Je enostaven in varen za uporabnike, saj ima mnogo samozaščitnih funkcij.

  V kompletu s polnilnikom sta 4m dolga dobro zaščitena polnilna in fiksna kabla s temperaturnim senzorjem za akumulator  in »očesi« za vijak M10 (premer 10,4mm) za priklop na medeninaste kleme akumulatorja,ki so običajne na plovilih.

   

  Preveč podatkov?
  Še vedno se lahko obrnete na nas za neposreden nasvet, ogled ali preizkus (če ga imamo na zalogi).
  Nihče od mnogih ponudnikov na spletu tega ne nudi!
  Pred in po nakupu.
  CTEK polnilnike zastopamo, prodajamo in uporabljamo že od leta 2004.
  Zato se lahko zanesete na nas.

   

  TIK PRED VGRADNJO V PLOVILO (slika spodaj)

  POMEMBEN JE PRAVILEN PRIKLOP NA AKUMULATORJE, DA BO DELOVAL POLNILNIK OPTIMALNO  ( skico bomo še dodali, saj smo opazili, da marsikdo - tudi elektrikar - tega ne ve )...

   

   

  Polnilnik CTEK M15 je primeren tudi za vozila v avtosalonih, ki imajo večjo porabo elektrike. 
  Poleg že originalno dodanega 4m dolgega DC polnilnega kabla je potrebno dokupiti še priklopne DC čeljusti moči 600A

   

   

  PRAVNO OBVESTILO (zaradi 100% kopiranja naših tekstov na spletne strani drugih podjetij, ki jim ne dobavlja naše podjetje):
  Slovenski tekst za CTEK polnilnike na naši spletni strani www.ctek.si je intelektualna lastnina uradnega distributerja za Slovenijo, to je podjetja Sončna uprava Edvard Brank s.p.
  Javna uporaba, tiskanje in razmnoževanje našega teksta fizičnim osebam z dejavnostjo prodaje in pravnim osebam za reklamiranje njihove prodaje v svojih prostorih ali na spletu ni dovoljena, razen podjetjem, ki jim dobavlja naše podjetje!
  Kršitve intelektualne lastnine bomo v bodoče po pravni poti preprečili po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah in zahtevali denarno nadomestilo.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih